KRAAIENPOOTJES

Wat zijn kraaienpootjes?

Deze rimpels worden ook wel lachrimpels genoemd en bevinden zich rondom het oog alsof er een afdruk van een klein kraaienpootje in de huid staat. Dit zijn de rimpels die zich als eerste ontwikkelen.

Hoe ontstaan kraaienpootjes?

Tijdens het lachen trekt de huid rondom de ogen samen en worden de wangen omhooggetrokken. Lachen, praten, maar ook knijpen met je ogen werken kraaienpootjes in de hand. Zon en roken doen daar nog een schepje bovenop. Wanneer je gezicht ontspannen is zijn je lachrimpels vaak minder zichtbaar.

Hoe verloopt de behandeling van kraaienpootjes?

De kraaienpootjes zijn goed te behandelen met B0T0X (botuline toxine). Deze spierontspanner wordt met een dunne naald ingespoten onder de huid naast de ogen. Door de injectie met B0T0X worden de spiertjes die de rimpeltjes veroorzaken tijdelijk stilgelegd, zodat de kraaienpootjes aanzienlijk verminderen en soms zelfs helemaal verdwijnen.

Heeft u een vraag over deze behandeling?

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug:

Nazorg en herstel

Het is aan te raden rekening te houden met onderstaande:
  • Tot 2 uur na de behandeling niet gaan liggen
  • Pas na 3 uur gaan sporten
  • Alcohol de eerste dag vermijden
  • Zonlicht een dag vermijden

Risico’s en complicaties

Botulinetoxine is een zeer veilig middel dat al jaren door artsen gebruik wordt. Wij werken bij The Clinic Bar uitsluitend met ervaren artsen waardoor we vrijwel geen complicaties of nadelen van B0T0X ervaren. Onze artsen zijn verbonden aan de wetenschappelijke beroepsvereniging voor cosmetisch artsen NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde). Wel kunnen er omstandigheden zijn waardoor je niet met botulinetoxine behandeld kan worden zoals bij zwangerschap of wanneer je borstvoeding geeft. Meld bij het intakegesprek eventuele ziektes, (mogelijke) zwangerschap en medicijngebruik altijd vooraf. De algemene risico’s die zich kunnen voordoen zijn allergische reactie of infectie. De meest voorkomende bijwerkingen van B0T0X zijn:
  • Plaatselijke roodheid en zwelling van de huid.
  • Blauwe plek op de injectieplaats. Deze verdwijnen in de meeste gevallen binnen 1-2 dagen.

Resultaat

B0T0X werkt ongeveer na drie dagen en het effect zie je optimaal vanaf twaalf dagen. Het effect houdt ongeveer drie tot zes maanden aan.

PROFESSIONELE & PERSOONLIJKE ZORG

Close Menu