Mondhoeken

Wat zijn afhangende mondhoeken?

Hangende mondhoeken kunnen een deprimerende, ontevreden uitstraling met zich meebrengen. Vaak kun je er bedroefd of streng uit zien, terwijl dit in werkelijkheid niet zo is.

Hoe ontstaan de rimpels?

Afhangende mondhoeken worden vaak veroorzaakt door het effect van de zwaartekracht in combinatie met het afnemen van het volume in het gezicht door leeftijd. Maar vaak genoeg zijn afhangende mondhoeken ook iets wat bij jonge mensen kan voorkomen. Vaak is de oorzaak van hangende mondhoeken het onwillekeurig aanspannen van de spier die de mondhoek naar beneden trekt.

Hoe verloopt de behandeling van de mondhoeken?

Hangende mondhoeken kunnen we goed behandelen met B0T0X (botuline toxine). Deze spierverslapper zorgt ervoor dat de spieren minder samentrekken. Hierdoor kan de spier die de mondhoek normaal naar beneden trekt minder hard samentrekken en wordt de mondhoek als het ware weer gelift. Als er gaat om de meer verticale dieper gelegen rimpels (marionetlijnen) zal de arts wellicht ook een fillerbehandeling (link naar filler behandelingen) aanraden.

Heeft u een vraag over deze behandeling?

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug:

Nazorg en herstel

Het is aan te raden rekening te houden met onderstaande:
  • Tot 2 uur na de behandeling niet gaan liggen
  • Pas na 3 uur gaan sporten
  • Alcohol de eerste dag vermijden
  • Zonlicht een dag vermijden

Risico’s en complicaties

Botulinetoxine is een zeer veilig middel dat al jaren door artsen gebruik wordt. Wij werken bij The Clinic Bar uitsluitend met ervaren artsen waardoor we vrijwel geen complicaties of nadelen van B0T0X ervaren. Onze artsen zijn verbonden aan de wetenschappelijke beroepsvereniging voor cosmetisch artsen NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde). Wel kunnen er omstandigheden zijn waardoor je niet met botulinetoxine behandeld kan worden zoals bij zwangerschap of wanneer je borstvoeding geeft. Meld bij het intakegesprek eventuele ziektes, (mogelijke) zwangerschap en medicijngebruik altijd vooraf. De algemene risico’s die zich kunnen voordoen zijn allergische reactie of infectie. De meest voorkomende bijwerkingen van B0T0X zijn:
  • Plaatselijke roodheid en zwelling van de huid.
  • Blauwe plek op de injectieplaats. Deze verdwijnen in de meeste gevallen binnen 1-2 dagen.

Resultaat

B0T0X werkt ongeveer na drie dagen en het effect zie je optimaal vanaf twaalf dagen. Het effect houdt ongeveer drie tot zes maanden aan.

PROFESSIONELE & PERSOONLIJKE ZORG

Close Menu